3 luchtfilters die jouw luchtwegen schoonhouden op de werkvloer

industriële luchtfilters

Wist je dat er ontzettend veel onzichtbare, schadelijke stofdeeltjes in de lucht zweven? Met behulp van industriële luchtfilters zorg je er niet alleen voor dat medewerkers geen schadelijke stoffen meer inademen, maar verhoog je ook nog eens de werkproductiviteit. In dit artikel zetten wij 3 goede luchtfilters op een rij, die de luchtwegen op jouw werkvloer schoonhouden.

Schadelijke stofdeeltjes

Je ziet het misschien niet, maar er zweven in de lucht allemaal vervuilende stofdeeltjes, bacteriën, virussen en allergenen rond die wij inademen. Op korte termijn merk je niet altijd iets van die stofdeeltjes, maar op de langere termijn kun je hier bijvoorbeeld ziek van worden. Het creëren van een veilige werkomgeving begint dan ook met schone lucht.

VisionAir Blue

Met de VisionAir Blue ben je verzekerd van een schone binnenlucht. Dankzij de breed inzetbare filtercombinaties pakt hij de schadelijke luchtdeeltjes optimaal aan. Je kunt de VisionAir Blue zowel installeren op het plafond als aan de muur. Of je de luchtfilter nou nodig hebt voor op het kantoor, in het verpleeghuis of bij de tandarts, er is altijd een plug & play oplossing voor jou op maat.

Wat kun je verwachten van de VisionAir Blue?

·         Hij is breed inzetbaar dankzij unieke filter combinaties

·         Inclusief Plug & Play systeem

·         Hij is SGS getest en gecertificeerd

·         Hij heeft een positief effect op productiviteit en ziekteverzuim

Pure Air Shield 3300 (PAS 3300)

Ook met de PAS 3300 ben je verzekerd van schone binnenlucht en een veilige werkomgeving. Hoe werkt hij? De vervuilde lucht wordt aan de onderkant van de luchtfilter gezogen, deze wordt gefilterd en vervolgens aan de bovenkant weer schoon uitgeblazen. De lucht in de ruimte wordt meerdere keren per uur gereinigd – op een laag geluidsniveau – waardoor je continue van schone lucht bent verzekerd.

Wat kun je verwachten van de PAS 3300?

·        Hij verwijdert fijnstof, virussen en bacteriën

·        Hij is geschikt voor grote ruimtes (vanaf 200m2)

·        Inclusief Plug & Play systeem

·        Het is een duurzaam product, vilt gemaakt van gerecyclede petflessen

·        Hij is SGS gecertificeerd

Dust Free Industrial 8500 (DFI 8500)

Tot slot raden wij de Dust Free Industrial 8500 aan, een luchtfilter die tot wel 90% van de industriële stoffen minimaliseert. De DFI 8500 is gemakkelijk in het gebruik en zorgt altijd voor het verspreiden van schone lucht. Wanneer je de luchtfilter strategisch inzet, kan het ook nog eens zorgen voor een besparing in het energieverbruik.

Wat kun je verwachten van de DFI 8500?

·        Hij zorgt voor een (fijn)stofreductie tot wel 90%

·        Het is een schaalbaar, modulair systeem

·        Hij heeft een eenvoudige besturing via een grafisch touchscreen

·        Dankzij verstelbaar rooster is de luchtstroom zelf in te stellen