8 tips voor een krachtige presentatie

Voorbereiding
Zorg voor een goede voorbereiding, stamp het verhaal wat je wilt vertellen goed in je hoofd. En maak hier een goede presentatie van met steekwoorden waarin jij de volgorde van je verhaal nooit kan kwijt raken.

Publiek
Zorg ervoor dat je weet aan wie je gaat presenteren, daarop moet je zo nodig jouw verhaal op aanpassen

In orde maken
Het is goed om van tevoren te weten hoe de zaal eruit ziet en wat je eisen zijn. Zorg er bijvoorbeeld voor dat het publiek kan zitten, misschien wil je een beamer waarop je de presentatie kan laten zien. Zorg er ook voor dat technisch alles in orde is, doet het geluid het en heb je eventueel een microfoon nodig zorg er dan voor dat het werkt, het is nogal gênant wanneer deze het niet doet in je presentatie.

Anekdote
Het is een goede keuze om je verhaal te beginnen met een korte anekdote, zo sleep je het publiek gelijk mee naar je presentatie.

Aankijken
Kijk niet over het publiek heen of een andere richting in, zorg dat je 4 of 5 mensen constant kan aankijken waar jij op vertrouwt.

Visueel
Het is altijd leuker als publiek zijnde om naar een presentatie te kijken met goede en leuke visualisaties, wanneer er alleen tekst op de presentatie te zien is voegt deze helaas weinig toe.

Enthousiast
Enthousiasme zorgt ervoor dat je jouw publiek ook enthousiast maakt voor het verhaal. Je ziet dan ook echt resultaat in het aantal vragen die je achteraf zult krijgen.

Toepasbaan
Zorg er als laatste voor dat het publiek ook echt iets heeft aan jouw presentatie, laat ze ondertussen zelf iets doen of laat je verhaal in de praktijk zien.

Wil je meer leren over een goede presentatie, bekijk dan even deze cursus presenteren.

logo