BTW en zonnepanelen: hoe zit dat voor ondernemers?

BTW en zonnepanelen

Ben jij een ondernemer? In dat geval is het mogelijk om winst te maken door het kiezen voor zonnepanelen. Door het maken van deze keuze lever je op actieve wijze een bijdrage aan het milieu, aangezien je hiermee de uitstoot van CO2 op drastische wijze omlaag kunt halen. Verder zijn er een aantal manieren waarop je als ondernemer geld kunt besparen bij de investering in zonnepanelen. Hierbij kun je onder andere denken aan het terugvragen van btw op het moment van belastingaangifte. Daarnaast is er de mogelijkheid tot het krijgen van subsidie, waarmee de kosten omlaag gaan. Bekijk vooral de beschikbare subsidies op zonnepanelen om te weten of jij ervan kunt profiteren.

Ondernemen

Misschien dat jij graag zonnepanelen aan wil schaffen om te investeren in een onderneming. Denk hierbij aan een extra woning die je wilt laten opknappen. In dat geval is het belangrijk om te weten dat je met de zonnepanelen investeert in jouw woning. De marktwaarde van de woning zal stijgen als gevolg van de investering. Dit geldt tevens voor de hypotheeklasten. Als gevolg van de investering kun jij als ondernemer per maand dus meer winst maken door te kiezen voor zonnepanelen van Zonduurzaam.nl.

Belastingaangifte

Bij het terugvragen van geld speelt de belastingaangifte een grote rol. Je dient het formulier op correcte wijze in te vullen, wil je kans maken op het terugkrijgen van geld. Hierin speelt het totale bedrag een grote rol. Vul vooral de exacte waarde in van de zonnepanelen die jij hebt gekocht, om zoveel mogelijk winst te kunnen behalen op het moment van belastingaangifte. Het is mogelijk om jouw belastingaangifte door iemand anders te laten controleren, waarmee je het maken van fouten kunt voorkomen. 

Rendement op zonnepanelen

Een van de doorslaggevende factoren in het proces bestaat uit het rendement, oftewel de winst die jij met de zonnepanelen kunt behalen. Hierbij geldt dat de winst van de zonnepanelen afhankelijk is van een aantal factoren. Onder andere de hoeveelheid zonnepanelen die je koopt. Hoe meer zonnepanelen op het dak liggen, hoe meer energie wordt opgewekt. Daarnaast speelt het vermogen van de zonnepanelen een rol. Ten slotte dienen de zonnepanelen geplaatst te worden in een hoek van 35 graden, waardoor ze het meeste zonlicht kunnen opvangen.