Een elektrische palletwagen: veilig en prettig

Ongetwijfeld ken je ze: de kleine steekwagentjes die je onder een pallet duwt om een zware lading gemakkelijk en snel door een magazijn te trekken of duwen. Echter is de beweging die je maakt bij het omhoog pompen van de lading onnatuurlijk, ook het in gang duwen of trekken van een zware lading is onprettig, helemaal als je fysiek minder sterk bent. Daarom bestaat er tegenwoordig de mogelijkheid om met een elektrische palletwagen te werken. Dit is niet alleen een veiligere manier voor jouw werknemers om zware ladingen te rijden, het is ook ergonomisch verantwoord en maakt het werk leuker!

Wat heb ik nodig?

Tuurlijk is dit afhankelijk van het soort bedrijf dat je hebt, werk je met zware ladingen zoals papier of staal? Kies dan voor een palletwagen met meer vermogen en een hogere belastbaarheid. Dit voorkomt dat jouw werknemer alsnog onveilig aan het werk moet.

Als je een bedrijf hebt met nauwe hoeken en korte bochten is het slim om te investeren in een elektrische palletwagen met een korte draaicirkel. Deze maakt het gemakkelijker om grote ladingen door ingewikkelde magazijnen te navigeren en zo snel en veilig aan de andere kant van jouw magazijn te komen. Jouw lading wordt dus veiliger vervoerd.

Wat zijn andere mogelijkheden?

Als je op hoogte moet werken zou je ook kunnen kijken naar een heftruck of stapelaar. Een heftruck is een machine die pallets tot hoge hoogtes kan brengen en daar ook af kan zetten. Een stapelaar kent dezelfde doeleinden, maar heeft mogelijk een lagere belastbaarheid. Beide machines zijn zowel op gas, diesel als elektriciteit te verkrijgen. Natuurlijk is elektrisch het beste voor het milieu en je zit in een magazijn niet constant in de ongezonde uitlaatgassen van een dieselmotor, enkel de aanschafprijs van een elektrische machine kan wat hoger zijn.

Als je twijfelt over de mogelijkheden bij jou behoefte is het slim om goed te oriënteren en zo nodig hulp in te roepen van een winkelmedewerker of productspecialist. Dan weet je zeker dat je goed zit!