Een goede vulpen is voor het leven

Als jij een nieuwe pen nodig hebt, dan is één van de opties waaruit je kunt kiezen een vulpen. Uiteraard is het mogelijk om een pak met 12 balpennen te kopen, of om een rollerball te kiezen die je ook kunt hergebruiken, maar er gaat niets boven een goede vulpen. Deze schrijft lekkerder, ziet er chique uit en gaat heel lang mee. Er kan zelfs gezegd worden dat een goede vulpen waar je voor zorgt en die je onderhoudt je hele leven goed kan blijven. Daarom is het extra belangrijk dat je de juiste pen uitkiest die past bij je budget, je smaak en je schrijfstijl.

Ga naar een vulpen specialist

Omdat je je pen zo lang kunt gebruiken is het geen slecht idee om je uitgebreid te laten voorlichten over het soort pen dat je gaat kopen. Want als je een vulpen koopt, dan zijn er een aantal keuzes te maken waardoor je het succes van je aankoop beïnvloedt. De belangrijkste daarvan zijn de grootte en vorm van de nib en de stevigheid van de punt. De keuzes die je dan maakt hangen af van je persoonlijke voorkeur en van je schrijfstijl. Voordat je naar een specialist stapt, lichten we deze twee hier verder toe.

De nib van de pen

Nib is een ander woord voor punt en met de nib van een vulpen wordt dan ook de penpunt bedoeld. De grootte van de nib wordt aangeduid met getallen. Een extra fijne penpunt is EF of XF, gevolgd door F voor fijn, M voor medium en B voor breed. Heb je een klein handschrift, dan is een fijne penpunt goed en als je juist groot schrijft is een bredere penpunt beter. Penpunten met een B nib zijn bijvoorbeeld ideaal voor het plaatsen van handtekeningen. Verder kun je kiezen uit een rechte afgeronde penpunt voor fijne lijnen, een rechte platte penpunt voor dikke lijnen en een schuine penpunt voor wisselende lijnen.

De flexibiliteit van de penpunt

Een andere factor waarop je moet letten als je een vulpen aanschaft is de flexibiliteit van de penpunt. Sommige mensen vinden het niet fijn als deze flexibel is, dus zij schaffen dan ook een pen met een harde punt aan. Weer anderen vinden het wel lekker schrijven als de penpunt enigszins mee veert met je bewegingen en dan is een flexibele, of een semi flexibele penpunt een betere keuze. 

Vulpennen voor elk budget

Een laatste belangrijke factor is de prijs van de vulpen. Je kunt al een pen kopen voor €20, maar de beste meest luxe pennen zijn soms juist duizenden euro’s waard. Het merk en het materiaal zijn de belangrijkste prijsbepalende factoren en samen zorgen zij voor de uiteindelijke kwaliteit. Als je een vulpen voor het leven wilt kopen, dan is kwaliteit bijzonder belangrijk. Een specialist zoals P.W. Akkerman vertelt je hier graag meer over. Het is dan beter om wat meer uit te geven en de zekerheid te hebben dat je een pen voor het leven aanschaft.