Eenvoudige uitleg van SEO Marketing

Als we het over SEO marketing hebben, gaat er bij veel mensen wel een belletje rinkelen. Zeker bij de mensen die bezig zijn met het opzetten van een website. Of mensen die zich bezig houden met het onderhouden van een website. Een veel voorkomende vraag is; hoe zorg je er voor dat er dagelijks meer relevante bezoekers naar je website komen? Het antwoord op die vraag kan heel divers zijn. Er zijn verschillende vormen van online marketing waarmee je meer bezoekers kunt genereren. Afhankelijk van je doelstelling kan SEO marketing een goede invulling zijn.

In deze situatie is SEO marketing geschikt

Wanneer je een lange termijn doelstelling hebt voor je website, is het verstandig om SEO marketing toe te passen. Staat je website net 1 dag online en wil je morgen direct verkopen/lead genereren? Dan is SEO marketing geen geschikt kanaal en is het verstandig eens te kijken naar Google ads of social advertising.

SEO marketing is dus een investering in die op de lange termijn zal renderen. Zeker wanneer je net een nieuwe website online hebt gezet. Het duurt altijd even voordat de website goed gevonden heeft. En weet op welke zoekwoorden de website gerankt moet worden.

Zorg voor een goede basis

Een belangrijk aspect binnen SEO marketing is dat de website bezoekers en ook Google goed moet kunnen begrijpen waar je website over gaat. Welk probleem los je op? Wat voor producten verkoop je? Of welke dienst bied je aan?

Als Google niet goed begrijpt wat je doet, weet het ook niet op welke keywords de website vertoond moet worden in de zoekresultaten. Daarom is het schrijven van goede teksten ontzettend belangrijk. Allereerst schrijf je webteksten om bezoekers iets duidelijk te maken. Of ergens van te overtuigen. Als de tekst voor dit doel goed geschreven is, is het belangrijk dat de tekst geoptimaliseerd wordt voor Google. Zodat ook Google de tekst goed kan lezen en begrijpen.

Wees een autoriteit

Belangrijk is dat de informatie die je deelt via je website, betrouwbaar is. Als Google jouw website ziet als autoriteit op een specifiek onderwerp of niche zal Google de website ook steeds vaker op hogeren posities tonen in de zoekresultaten.

Door actief aan linkbuilding te doen kun je de autoriteit van een website verhogen. Hier zijn verschillende linkbuilding strategieën voor. Eén van die strategieën is het aankopen van losse backlinks of linkbuilding pakketten.