Gebruik maken van een fulfilment servicebedrijf

expert aanbesteding

Er zijn de laatste jaren veel personen die het werken voor een baas niet meer zien zitten. Zowel mannen als vrouwen kiezen er tegenwoordig vaak voor om voor zichzelf te beginnen. Dat klinkt gemakkelijker, dan dat het in werkelijkheid is. Er moeten eerst, voordat je voor jezelf kunt beginnen, voorbereidende werkzaamheden gedaan worden. Mannen kiezen vaak, als ze voor zichzelf willen beginnen, voor het opstarten van een klusbedrijf. Daarbij zullen ze werkzaamheden aanbieden die ze voor hun baas deden. Bij vrouwen ligt dat anders.

Het voor zichzelf beginnen bij vrouwen


Er zijn veel vrouwen die niet meer voor een baas willen werken of gedwongen thuis komen te zitten, omdat ze kinderen hebben gekregen. Wanneer ze thuis niet stil willen blijven zitten, zoeken ze naar een manier om voor zichzelf te beginnen. Er zijn er veel die daarbij kiezen voor het verkopen van producten via een webshop. Er is om een goedlopende webshop te hebben heel wat voorbereiding nodig. Om te beginnen kun je het beste eerst contact opnemen met de KvK, omdat zij kunnen uitleggen wat je allemaal moet doen, voordat je kunt starten. Nadat je goed hebt nagedacht wat je wilt gaan verkopen via de webshop, moet je je inschrijven met een pakkende naam bij de KvK. Het moet een naam zijn die door toekomstig klanten gemakkelijk te onthouden is. Je moet een zakelijke rekening openen en een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Ook moet je je eerst verdiepen in de boekhouding, omdat dat van belang is voor de belasting.

Het opstarten van de webshop


In principe zou je zelf een website kunnen maken waarop je de producten gaat verkopen. Dat is echter niet verstandig. Je moet een website hebben die hoog gerangschikt is in Google. Daarom moet je een website laten maken door een professional. Het kost geld, maar dat verdien je zeker terug. In de website moet je zelf bijvoorbeeld producten kunnen vervangen en prijzen aanpassen. De website moet snel zijn en er heel mooi uitzien. Ook moet op de website staan hoe de kopers kunnen betalen en de producten terugsturen als ze niet bevallen. Zodra de website online staat, kun je producten gaan verkopen.

De verkoop via een fulfilment servicebedrijf


In het begin kun je alles zelf nog wel bijhouden. Wanneer je een product verkoopt, moet je die inpakken, adresseren en versturen. Zodra de verkoop een succes wordt, kun je de verkoop zelf niet meer bijhouden. Dat is het moment om te kijken naar fulfilment oplossingen en met een fulfilment servicebedrijf in zee te gaan. Wanneer je een goed fulfilment servicebedrijf hebt gevonden, ga je samen rond de tafel zitten om afspraken te maken. Als je het samen eens bent, wordt hun computer met die van jouw webshop verbonden. Wordt er een product via je webshop besteld, dan zien zij dat ook en zullen ervoor zorgen dat het de andere dag bij de koper wordt afgeleverd. Een fulfilment servicebedrijf neemt alle logistieke handelingen van je over. Ook zorgen ze dat de voorraad tijdig wordt aangevuld en de teruggestuurde producten worden verwerkt. Zelf kun je je bezighouden met je webshop en genieten van de vrije uren die je daardoor krijgt.

Bron: www.krijgsmanpublicwarehousing.nl