Het gemak van zakelijk leasen met een grijs kenteken

Als ondernemer is het hebben van een bedrijfsauto vaak onmisbaar. Een bedrijfsauto biedt niet alleen gemak, maar is ook een visitekaartje voor je bedrijf. Als je op zoek bent naar een bedrijfsauto, is het leasen van een auto een goede optie. Zakelijk leasen biedt namelijk veel voordelen, waaronder het leasen van een auto met een grijs kenteken. Lees hier nog meer over wat je moet weten voor zakelijk leasen met een grijs kenteken.

Wat is een grijs kenteken?

Een grijs kenteken is een kenteken dat begint met de letter ‘B’. Dit kenteken is speciaal bedoeld voor bedrijfswagens. Het grote voordeel van een grijs kenteken is dat je minder belasting betaalt. Hierdoor kan het leasen van een auto met een grijs kenteken voordeliger zijn dan het leasen van een auto met een geel kenteken.

Waar moet je op letten bij het leasen van een auto met een grijs kenteken?

Als je een bedrijfsauto met een grijs kenteken gaat leasen, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Zo moet je bijvoorbeeld voldoen aan bepaalde eisen op het gebied van laadruimte en laadvermogen. Daarnaast moet je rekening houden met eventuele beperkingen op het gebied van bijtelling en btw-teruggave. Het is daarom verstandig om je goed te laten informeren voordat je een auto met een grijs kenteken gaat leasen.

Voordelen van zakelijk leasen met een grijs kenteken

Het leasen van een auto met een grijs kenteken biedt diverse voordelen. Zo betaal je minder belasting, wat kan zorgen voor aanzienlijk lagere maandelijkse kosten. Daarnaast zijn bedrijfswagens met een grijs kenteken vaak ruimer en bieden ze meer laadruimte dan personenauto’s. Hierdoor zijn ze uitermate geschikt voor ondernemers die veel spullen moeten vervoeren. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over onderhoudskosten, omdat deze vaak zijn inbegrepen in het leasecontract.

Kortom, zakelijk leasen met een grijs kenteken biedt veel voordelen voor ondernemers. Het kan zorgen voor aanzienlijk lagere maandelijkse kosten en biedt meer ruimte en laadvermogen dan personenauto’s. Wel is het belangrijk om je goed te laten informeren voordat je een auto met een grijs kenteken gaat leasen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.