Hoe zorg ik ervoor dat mijn website beter wordt gevonden?

Misschien heb je al vele jaren een website voor je bedrijf. Een eenvoudige website, ooit in elkaar gezet door het handige vriendje van je dochter. Sinds de lancering is er eigenlijk nooit meer naar gekeken en soms vergeet je gewoon dat je ook nog een website hebt. Als deze situatie op jou en e bedrijf van toepassing is dan is dat heel zonde. Want als je goed en optimaal gebruik maakt van je website kan deze geld voor je verdienen. Schakel een SEO specialist in om je website te laten optimaliseren.

 

Waarom een SEO specialist inschakelen?

Een SEO specialist verdient in principe zijn eigen geld terug. Als je je website laat beoordelen door een deskundige dan kan deze je adviezen geven voor het gebruiken van bepaalde zoekwoorden. Door de juiste zoektermen in je tekst in te voegen zorg je ervoor dat je website beter wordt gevonden door de bekende zoekmachines. Mensen die internet gebruiken voeren vaak standaard zoektermen in die relevant kunnen zijn voor jouw website. Hier moet je dus gebruik van maken.


Kies de juiste opzet voor je website

Samen met een SEO specialist kun je je website ontwerpen of een bestaande website doornemen om te zien of deze geoptimaliseerd kan worden voor Google en andere zoekmachines. Dit doe je door populaire zoekwoorden die voor jouw branche van toepassing zijn in de teksten op je website te verwerken. Als je niet in staat bent om deze teksten zelf te schrijven dan kun je ervoor kiezen om hier een extern bedrijf voor in te schakelen.


Zo wordt je website goed gevonden

Kies zoekwoorden die relevant en voor de hand liggend zijn. De SEO specialist kan je hiermee helpen. Er zijn methodes beschikbaar om de populairste zoekwoorden die relevant zijn snel te vinden. Deze kun je dan op je website verwerken. Om je website goed bereikbaar te maken kun je zogenaamde “landingspagina’s” aan je website toevoegen. Op deze pagina komt de zoeker terecht als hij je vindt door een bepaalde term in te typen. Maak bijvoorbeeld een pagina “stukadoor Amsterdam”. Iemand die deze term intypt bij een zoekmachine klikt misschien wel op de link van jouw bedrijf. Hij komt dan op de landingspagina terecht waar hij basisinformatie leest over jouw stukadoorsbedrijf. En natuurlijk staan hier ook je e-mailadres en telefoonnummer zodat de bezoeker meteen contact kan opnemen om een offerte aan te vragen. Dat is wat een SEO specialist voor je kan realiseren.