Jaarrekening sbr

Met sbr is het mogelijk om financiële informatie over het internet te delen. We doen tegenwoordig van alles op het internet maar toch bestond deze mogelijkheid niet totdat sbr ontwikkeld werd. Nu is zelfs jaarrekening sbr verplicht voor een grote deel van de ondernemingen in Nederland.

Het overheid probeert steeds vaker het gebruik van sbr te verplichten zoals met jaarrekening sbr. Dit wil de overheid doen om geld te besparen voor zowel de instanties als het bedrijfsleven zelf. Naar schatting gaat het in de eerste jaar een paar honderd miljoen euro besparen. Dit is dan natuurlijk een win situatie voor iedereen dankzij jaarrekening sbr. Ondernemingen kunnen de gegevens sneller aanleveren en instanties kunnen het sneller verwerken.

logo-blue
De ontwikkeling van sbr begon niet in Nederland zelf. Het begon namelijk eerst met de ontwikkeling van XBRL. XBRL werd dan weer gebruikt om sbr mogelijk te maken. In andere landen maken ze nog gebruik van XBRL zelf maar in Nederland gebruiken we iets andere versie. Een jaarrekening sbr word dan ook altijd veilig aangeleverd en de data kan niet onderschept word. Dit komt doordat voor jaarrekening sbr een code ontwikkeld is. Degene die het verstuurd en diegene die het ontvangt kunnen het lezen. Daar tussen in kan er niks gebeuren met jaarrekening sbr. Dit is wel zo fijn en veilig.