Koffiebonen vergelijken

Koffiebonen vergelijken


De meeste koffieliefhebbers hebben een voorkeur qua koffiebonen. Het gaat ze om de smaak, de volheid van de drank of het aroma dat de bonen afgeven. Voor beginnende koffiedrinkers – en ervaren liefhebbers die aan een verandering toe zijn – zijn er echter talloze soorten koffiebonen en –poeders op de markt. Hieronder vind je de top 5 van koffiebonen van 2017, de verschillen tussen koffiebonen uit de supermarkt en specialistische koffiebonen en hoe je koffie online kunt bestellen.

Waarom moet je koffiebonen vergelijken?

Elke zak koffiebonen heeft een andere smaak en aroma. Elke kop koffie heeft andere smaakeigenschappen en een andere nasmaak. Voordat je er zeker van bent welk merk koffiebonen je het lekkerst vindt, ben je heel wat kopjes koffie verder. Misschien zit je nu wel aan een kopje dat eigenlijk helemaal niet bij jou past. Daarom is het belangrijk om koffiebonen te vergelijken, om te zien wat jouw perfecte kop koffie zou zijn.

Koffiebonen vergelijken

De top 5 van 2017

Dit jaar staat op de nummer één de Yellow Bourbons uit Brazilië. Ze worden verbouwd in Mogiana, en hebben een aangename balans van aroma’s. Ze zijn verkrijgbaar in de smaken chocolade, caramel en mild. De tweede plaats wordt ingenomen door de Costa Rica Dota Tarrazu. De smaak van deze bonen kan het best omschreven worden als notig en pure chocolade. Ook zijn ze verkrijgbaar in een honingsmaak. Op de derde plaats staat de Ethiopia Yigacheffe uit Ethiopië. Deze bonen zijn bekroond tot Specialty Coffee. De bonen zijn verkrijgbaar in de smaken jasmijn, honing en fris. Als vierde beoordeeld is de Huisblend Brasil/Ethiopia, een mix van twee soorten koffiebonen. De koffiebonen zijn verkrijgbaar in de smaken caramel, chocolade en gebalanceerd. Als laatste is er de Guatemale Finca El Durazno uit Guatemala. Deze bonen zijn stevig van smaak, zoet en notig. De bonen zijn er in de smaken caramek-zoet, pure chocolade en notig.

Supermarktkoffie of specialistische koffie?

Ook is er een groot verschil tussen koffie uit de supermarkt en koffie uit een specialistische winkel. Specialistische koffie is van een betere kwaliteit, en heeft over het algemeen meer smaak en smaakverschillen. Daar staat tegenover dat specialistische koffie meestal erg duur is vergeleken met koffie uit de supermarkt. Als je aan een budget gebonden bent, is het meestal beter om koffie uit de supermarkt te halen. Kan je het je echter veroorloven, dan is het zeer aan te raden om een keer een specialistische zaak in te gaan en speciale koffiebonen te halen. Je proeft het verschil onmiddellijk.

Koffie online bestellen

Steeds meer wordt koffie online besteld. Bestellen via het internet is snel, simpel en eenvoudig te doen. Het aanbod van koffiebonen op het internet is zeer groot, waardoor je meteen de beschikking hebt over verschillende soorten en hoeveelheden. Het aantal webwinkels voor koffie neemt elke dag toe, zodat je steeds meer keuze hebt qua koffiebonen en –poeders. Een voorbeeld van een site waar je koffiebonen kan bestellen is www.koffiebonen.nl. Hier kun je koffiebonen van bijna ieder merk vinden, samen met bewaarcontainers, poederkoffie en koffiemachines.