Leg de merknaam van je bedrijf vast

Wanneer je als bedrijf een speciale merknaam kiest, is het belangrijk deze naam officieel te registreren als merknaam van jouw bedrijf. Zo behoed je jezelf ervan dat anderen jouw naam gebruiken voor hun bedrijf en zo je klanten in de war raken wanneer ze jou online opzoeken. Je merknaam vastleggen is hiervoor een belangrijk iets. Je merknaam hangt namelijk vast aan jouw bedrijf. Echter is het belangrijk eerst zeker te zijn dat geen enkel ander bedrijf jouw merknaam al gebruikt. Indien dit namelijk wel het geval is, zal je een schadevergoeding moeten betalen voor het gebruik ervan.

Hoe registreer ik mijn merknaam?

Als bedrijf is het handig een specialist in merknamen onder de arm te nemen, die je merk registreert voor jou. Er komt namelijk heel wat administratie bij kijken waardoor je hier zelf lang mee kan bezig zijn. Ook is er een kans dat je merknaam registratie kan worden afgewezen door gebrek aan informatie of fouten in de registratie. Een specialist kan dit voorkomen. Zij zoeken namelijk op of de merknaam al bestaat en of je deze dus kan gebruiken. Hierna registreren ze de merknaam op basis van klasse, in welke sector je als bedrijf zit, en waar je je bedrijfsnaam wilt registreren. Hierna wordt de registratie aanvraag ingediend en kan je binnen de 24u een officiële registratie van je merknaam verkrijgen.

Vraag raad online

Online heb je verschillende websites die het proces voor jou uitleggen. Deze websites, zoals https://www.intellectueeleigendom.be/ , leggen je stap voor stap uit hoe je je merknaam moet registreren, wat de valkuilen zijn en ook uit welke klasse uw bedrijf bestaat. Een kostenraming is echter moeilijk te maken voor het gehele proces aangezien dit afhangt van verschillende factoren zoals de klasse(s), geografisch registratiegebied en de kost van jouw specialist die je raad heeft gegeven.