Milieu-inspecteur van beroep

Al van jongs af aan heb ik veel geleerd over de natuur en het milieu. Maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid zijn termen waar mijn ouders altijd veel over spraken en daarnaast is mijn vader milieu-inspecteur. Inmiddels heb ik ook mijn milieu inspectie diploma en werk ik al anderhalf jaar bij de milieutechnische dienst van de gemeente Amsterdam. Daarnaast werk ik één dag in de week voor een adviesbureau voor zowel particulieren als bedrijven.

Maar wat doe je nu precies als milieu-inspecteur? Je zet je als milieu-inspecteur in voor een schoner milieu. Ik onderzoek zelf onder andere bodem, water, lucht, geluid en afvalstoffen door middel van metingen en monsteren. Ik en mijn collega’s zorgen ook voor het schoonmaken van bodem en water en houden hierover toezicht. Wanneer een bedrijf of particulier de wetgeving overtreed melden wij dit aan onze gemeente. Daarnaast onderzoek ik klachten en maak ik hele onderzoek rapportages. Verder zorg ik voor informatieverstrekking over milieuwetgeving aan particulieren en bedrijven.

Ik ben dus eigenlijk continu bezig met onderzoek en advies op het gebied van milieu en werk veel buiten. Omdat ik veel buiten werk is het van belang dat ik altijd veiligheidskleding en speciale werkschoenen of werklaarzen draag. Deze spullen bestel ik meestal online in de webshop van Bowork omdat ik een hekel heb aan winkelen. Bowork heeft een ruim assortiment en producten van kwaliteit. Als je dus zelf een keer op zoek bent naar iets op het gebied van werkkleding of werkschoenen, dan raad ik je zeker aan even een kijkje te nemen op de site. Wat is jouw beroep en moet jij hiervoor een speciale werkkleding of werkschoenen dragen?6