Office manager worden

De titel van office management kan heel interessant voor je klinken, en dat is het ook. Je bent dynamisch aan de slag, doet veel boeiende taken tegelijk en bent een onmisbare schakel binnen het bedrijf. Het is dan wel handig dat je weet welke taken eronder de functie kunnen vallen en hoe je deze het beste uit kunt voeren. Daarom kun je via Fabius een opleiding volgen om alle ins en outs te leren die je moet weten als je als office manager aan de slag wilt gaan. Deze opleiding is inclusief alle belangrijke zaken die je nodig hebt, zoals oefenexamens, en leert je op een manier zoals het jou uitkomt hoe je dit bijzondere beroep uit kunt voeren.

Taken office manager

De office manager is zeer essentieel op het gebied van administratieve en organisatorische werkzaamheden. Je bent als het ware degene die ervoor zorgt dat alle zaken achter de schermen soepel verlopen en er geen onnodige problemen ontstaan tussen bijvoorbeeld het team en de leveranciers. Daarnaast dien je als rots in de branding voor een manager, directeur of directieteam. Het precieze takenpakket van een office manager kan per onderneming verschillen, maar de richtlijnen zijn hetzelfde. Zo ben je naast de bovengenoemde taken veel bezig met administratieve taken, documentatie, kantoorbeleid, plannen en organiseren en leidinggeven.

Basiskennis office manager

Om office manager te worden moet je beschikken over een aantal basisprincipes. Deze hebben te maken met op welke manier je je taken uitvoert, denk hierbij aan hoe je met klanten en leidinggevenden omgaat, hoe je afspraken kunt plannen en hoe je op een correcte en professionele manier werkt met programma’s als Word en Excel. Deze kennis bouw je op door middel van een office manager opleiding bij Fabius, waarin je alle belangrijke aspecten van je takenpakket leert en deze direct in de praktijk kunt gebruiken. Je kunt de opleiding volgen op een moment dat het jou uitkomt en je hebt direct resultaat.