Optimaliseren van het magazijn binnen transport & logistiek

Magazijnoptimalisatie bestaat uit het toepassen van geautomatiseerde processen om tijd, ruimte en middelen te besparen, terwijl het aantal fouten wordt verminderd en de flexibiliteit, communicatie, administratie en de ervaring van onze klanten worden verbeterd. Transport en logistiek

Een korte geschiedenis van technologie en magazijnoptimalisatie

Al sinds de jaren tachtig is het magazijnbeheer zodanig geëvolueerd dat bedrijven hun legacy-systemen hebben vervangen door toepassingen van de volgende generatie die functionaliteiten bieden die de productiviteit, nauwkeurigheid en servicekwaliteit aanzienlijk verhogen. In het begin waren magazijnbeheersystemen gebaseerd op radiofrequente technologie en gebruikten ze draagbare apparaten zoals geïntegreerde scanners die informatie van de streepjescodes ophaalden en doorgaven. Hoewel technologieën zoals pick to light en spraakgestuurde picking verschenen, begonnen we tot voor kort nieuwe technologieën te implementeren die ons echt hebben geholpen om te voldoen aan de eisen van e-commerce en de korte leveringstermijnen.

Trends in magazijnoptimalisatie

Technologieën als robotica, automatisering, kunstmatige intelligentie en geautomatiseerd leren hebben enorm geholpen bij het bereiken van echte optimalisatie in magazijnen. Door deze technologieën in WMS’en te integreren, kunnen we de hele toeleveringsketen versnellen en betere controle bieden voor de ontvangst, opslag, ophalen, verzenden en bijhouden van voorraden, terwijl we meer gegevens verzamelen die bedrijven helpen betere beslissingen te nemen.

Er zijn zes actuele trends in de transport en logistiek sector die verband houden met magazijnbeheersystemen en procesoptimalisatie:

1. Systemen die geautomatiseerde leeralgoritmen en capaciteiten toevoegen om onderbrekingen in toeleveringsketens te detecteren

2. Systemen waarmee we dringende bestellingen kunnen plaatsen

3. WMS-leveranciers werken samen met fabrikanten om betere financieringsopties te bieden (platformleasing)

4. WMS’en kunnen retouren beter beheren

5. Verbeterde functionaliteiten die het eenvoudiger maken om deze systemen bij bedrijven te implementeren; bijvoorbeeld trainingstools gemaakt door de leverancier

6. Ervoor zorgen dat gebruikersinterfaces gegevens in een verstandiger formaat weergeven; Zo stuurt visuele logistiek informatie over de taken in beeldformaten via radiofrequentieapparatuur, waardoor de kwantiteit en kwaliteit van elk product wordt gegarandeerd, de locatie en inhoud van elke doos worden onthuld en labels correct worden geplaatst.

Uitdagingen voor transport & logistiek

Hoewel deze platforms al zijn ontwikkeld, blijven sommige bedrijven voor uitdagingen staan ​​met betrekking tot magazijnoptimalisatie:

– Bij gebrek aan een geautomatiseerd systeem weten ze niet hoeveel voorraad ze hebben en kunnen ze de voorraad niet in realtime zien.

– Laadprocessen zijn traag omdat orderpickers geen nauwkeurig zicht hebben op de locatie van de voorraad.

– Het hebben van inefficiënte opslagsystemen die de behoefte aan ruimte en magazijnpersoneel vergroten.

– Overbodige processen hebben, zoals buitensporige fysieke inspecties, beschadiging van de koopwaar en inefficiënte draaihandelingen.

– Gebrek aan efficiënte routes voor het verzamelen van producten.

We moeten de manipulatie van materialen in realtime automatiseren en eventuele bottlenecks kunnen zien als we de magazijnactiviteiten willen optimaliseren. Door onze activiteiten te automatiseren, kunnen we gegevens sneller en nauwkeuriger verzamelen. Optimaliseren betekent ook het verbeteren van de lay-out van het magazijn om magazijnfuncties productiever te maken en beter gebruik te maken van de ruimte op basis van producten, bewerkingen en processen met toegevoegde waarde.