Personeel aannemen? Wat komt er bij kijken

personeelsverzekeringen

Als het goed gaat met jouw onderneming, heb je misschien wel extra helpende handen nodig. In dit geval is het mogelijk om personeel aan te nemen. Dit klink soms echter makkelijker gezegd dan gedaan, want er komen wel een aantal (belangrijke) zaken bij kijken. Zo zitten er ook een aantal nadelen aan het hebben van personeel. Of je nu in de horeca, de scheepsvaart of de retail werkt, in dit artikel lees je waar je rekening mee houdt bij het aannemen van personeel.

Waarom wel personeel aannemen?

Zoals we al meldden is personeel aannemen handig wanneer je extra helpende handen nodig hebt. Zo neem je bijvoorbeeld iemand aan voor administratie, zodat je zelf meer tijd vrij hebt voor andere zaken. Toch zitten er (helaas) ook wat nadelen aan het aannemen van personeel.

Nadelen personeel aannamen

Een nadeel van het aannemen van personeel is dat personeel veel geld kost. Niet alleen omdat je je werknemer moet uitbetalen, maar ook om andere redenen, zoals het betalen van personeelsverzekeringen. Zo moet je een werknemer namelijk ook doorbetalen als hij ziek is en dat zorgt misschien voor onnodige lasten. Ook is de kans groter dat er ongevallen gebeuren op de werkvloer of dat er arbeidsconflicten ontstaan.

personeelsverzekeringen

Kies voor een uitzendbureau

Heb je toch extra handen nodig, maar wil je geen vast personeel in dienst? Kies dan voor personeel via een uitzendbureau. Zo zit je niet vast aan een werknemer, maar heb je toch iemand die jou met bepaalde zaken helpt. Heb je bijvoorbeeld personeel nodig in de scheepsvaart? Zoek dan personeel op een uitzendbureau voor scheepsvaart. Het is ook mogelijk om jouw vraag naar personeel neer te leggen bij het uitzendbureau. Zij kijken vervolgens wie er het beste bij de functie past.

Andere voordelen uitzendbureau

Een ander voordeel van het gebruik van een uitzendbureau is dat het tijdbesparend is. Een sollicitatieprocedure is namelijk een stuk korter. Ook hoef je het personeel niet door te betalen als ze ziek zijn en heb je uiteindelijk een stuk minder administratie. Tenslotte is de flexibiliteit een erg groot voordeel. Je werkt namelijk met uitzendkrachten wanneer het jou uitkomt. Ga je een drukke periode in? Dan neem je gemakkelijk een uitzendkracht aan.

Personeel vast in dienst aannemen klinkt vaak als muziek in de oren. Toch zitten er veel nadelen aan. Werken met een uitzendbureau geeft vaak een goede uitkomst wanneer je in drukkere perioden wat extra handen kan gebruiken.