Waarom je merknaam registreren voordelig is voor jou!

Ben je van plan om een onderneming op te starten? Dan is een van de eerste dingen waar je aan moet denken: de naam van je bedrijf. Je kiest waarschijnlijk een naam die past bij jou en de producten en diensten die je gaat leveren. Toch kan het zijn, dat als je eenmaal een naam hebt gevonden, je de naam niet kunt gebruiken. Om dit te voorkomen kun je ervoor kiezen om een merknaam te registreren. Een merknaam registreren biedt namelijk veel voordelen. Benieuwd naar wat dit voor jou kan betekenen? Lees dan maar snel verder.

Een hele hoop zekerheid

Als je een merknaam gaat registreren is dit ten eerste handig, omdat je er op deze manier achter komt of de merknaam die jij wilt in gebruik is of niet. Dit biedt dus erg veel zekerheid. Je weet immers zeker dat je de naam vrij kunt gebruiken en dat je hier ook uit kunt handelen. Daar hoef je je dus geen zorgen meer om te maken.

Geen andere bedrijven op je dak

Registreer je je merknaam niet? Dan kan het zo zijn dat je en merknaam kiest die al bestaat. Dit is niet handig, want je kunt daarmee in de problemen komen. Het desbetreffende bedrijf die eerder dan jij de merknaam heeft geregistreerd, kan namelijk juridische stappen ondernemen. Dit heeft te maken met dat jij dan inbreuk pleegt op het merkenrecht. Je mag namelijk niet zomaar een merknaam nabootsen of zelfs kopiëren. 

Je kunt beroepen op het merkenrecht

Andersom geldt natuurlijk hetzelfde. Ook jij kunt beroep doen op het merkenrecht als iemand jouw merknaam kopiëren. Het is natuurlijk niet leuk om te doen, maar je zou stappen kunnen ondernemen als iemand dit bij jou flikt. Dit kun je dus alleen doen als je je merknaam registreert. Meer weten? Ga dan naar https://merknaamregistreren.be/.