Wat is een Automated Guided Vehicle?

AGV 5

Je hebt ooit eens van de term gehoord: AGV. Het is de afkorting van Automated Guided Vehicle, een voertuig dat je op de werkplaats kan gebruiken om van alles automatisch te maken. Er zijn meerdere AGV’s die je kan vinden bij bedrijven, maar het komt in het algemeen neer op voertuigen die simpele taken automatisch maken. Dit bespaart tijd en geld voor niet alleen jezelf, maar ook voor je werknemers en je klanten als je er correct gebruik van maakt. Als je je werkplaats dus ietsjes slimmer wilt hebben en niet erg vindt om geld te besteden dan kan een AGV voor jou zijn.

Hoe werkt een Automated Guided Vehicle?

Met zulke complexe systemen werkt het helaas niet automatisch uit de box, je moet het eerst installeren, en dat kan ook wat tijd kan kosten. Dit doe je via een AGV systeem wat de winkel waarbij je de AGV hebt gekocht vaak ook er naast aanbiedt. Hierin programmeer je de voertuigen om een pad te volgen, om rond een tijd iets te doen, of zelfs om naar de oplader te gaan als het tijd is om de winkel te sluiten. Bij veel gevallen hoef je maar een keer in te stellen, en dan nooit meer erover na te denken behalve voor reparaties en controles.

Voor wie is een AGV handig?

Hoe weet je eigenlijk of een AGV slim is voor je bedrijf? Dit is helaas niet gelijk duidelijk voor bedrijven, want die moeten eerst weten of de voordelen die AGVs kunnen aanbieden ook handig zijn voor hen. Als voorbeeld: Merk je dat je te weinig personeel hebt? Of heb je zo’n grote warenhuis dat het te duur zou zijn om honderden werknemers tegelijkertijd in te schakelen? De reden moet wel duidelijk voor je zijn, anders is er kans dat je een AGV voor niets koopt. Misschien kan je aan een van de winkels advies vragen over AGVs?