Wat maakt een perscontainer ideaal voor bedrijven

Elk bedrijf produceert het nodige afval. Het is dan belangrijk dat je dit op een goede manier afvoert. Er zijn veel verschillende opties met containers. Welke moet je dan kiezen voor jouw onderneming? Een goede optie voor jou is een perscontainer huren via Afvalperscontainer.nl. Je zal op deze plek alles te weten komen over dit type container, de voordelen en waarom deze ideaal is voor jou om te gebruiken in jouw bedrijf.

Wat is een perscontainer?

Een perscontainer is het soort model waarin het afval wordt samengeperst. Daardoor wordt het afval dus ook heel klein gemaakt. De containers van Afvalperscontainer.nl zijn zowel bovengronds als ondergronds te plaatsen. Wanneer je kiest voor de ondergrondse perscontainer, dan zal je alleen een zuil met een klep boven de grond zien. Daar gooi je het afval in. Dit wordt dan onder de grond in de container verder verwerkt.

Het besparen van ruimte

Een belangrijk voordeel van de perscontainer is dat deze veel ruimte bespaart. Het afval wordt namelijk heel klein gemaakt, waardoor je veel meer in de container kwijt kan. In deze containers kan zelfs veel meer dan in andere modellen. Daardoor kan je per afvalstroom vaak met één container wel af. Dit is natuurlijk met andere modellen zoals rolcontainers vaak niet het geval. Het is fijn om op die manier ruimte te besparen en ook nog eens te zorgen dat je al het afval in jouw onderneming goed kan scheiden.

Minder vaak hoeven legen

Je hebt niet alleen genoeg aan een enkele container. Het is ook nog eens zo dat deze minder vaak geleegd zal moeten worden. Dat is natuurlijk een groot voordeel. Het legen van de container brengt kosten met zich mee. Die kosten worden dus lager. Bovendien is er minder transport nodig en zal er dus minder CO2 worden uitgestoten door de vuilniswagen. Dit is dus ook nog eens gunstig voor het klimaat. Ook dat weegt natuurlijk mee in de keuze.

De hygiënische keuze maken

Een perscontainer is hermetisch afgesloten. Dat betekent dus dat je afval niet ziet als het in de container ligt. Ook zal je geen vieze geurtjes ruiken. Daarnaast lekt het niet. Al deze voordelen zorgen ervoor dat je geen ongedierte aantrekt. Mede ook omdat het onder de grond eigenlijk te koel is voor de diertjes. Je kan het gemakkelijker langer bewaren onder de grond. Het gaat namelijk ook veel minder snel rotten onder de grond.