Wat zijn de voordelen van een boekhouder?

Het hebben van een eigen bedrijf kan voor de nodige voordelen zorgen. Tenminste, dit is het geval als je ervoor zorgt dat je alles goed regelt. Doe je dit niet, dan wordt het al snel wat rommeliger en zal je juist meer moeten werken. Wil jij ervoor zorgen dat je overzicht houdt en dat je voldoende structuur in je bedrijf hebt? Dan is het zeker verstandig om een boekhouder in de arm te slaan. Een goede specialist op het gebied van de boekhouding zal er namelijk voor zorgen dat jij precies weet hoe je bedrijf ervoor staat. Vraag jij je af wat deze voor jou kan betekenen? Dan raden we het je aan om onderstaande alinea’s eens goed door te nemen. We gaan je precies vertellen wat de voordelen zijn en hoe je een goede boekhouder kunt vinden.

Altijd overzicht dankzij een goede boekhouder

Heb je een goede boekhouder? Dan weet je zeker dat je altijd voldoende overzicht hebt. Een echte specialist zal jou namelijk altijd goed op de hoogte houden en jou voorzien van het beste advies. Is het bijvoorbeeld tijd om te investeren of om dit niet te doen. Moet je mensen aannemen of kan je beter wat kleiner blijven? Ook kan een boekhouder je precies vertellen met behulp van welke ondernemingsvorm je het meeste geld over zult houden. Kan je bijvoorbeeld het beste voor een VOF kiezen of juist een BV?

De BTW-aangifte indienen voor je bedrijf

Als ondernemer moet je ieder kwartaal netjes je BTW opzij zetten. Andere bedrijven betalen jou met BTW en jij betaalt andere bedrijven met BTW. Ook zal je spullen voor je bedrijf kopen en dit alles bij elkaar is een ingewikkelde rekensom. Je boekhouder zal deze rekensom voor je oplossen en precies aangeven wanneer je moet betalen. Om ervoor te zorgen dat je geen boetes krijgt zal dit netjes op tijd moeten gebeuren. Wanneer je de eigenaar bent van een bedrijf ben je namelijk verplicht om BTW af te staan.

De inkomstenbelasting

Heb jij een eenmanszaak? Dan keer je jezelf als het ware iedere maand winst uit. Deze winst is bruto en hier zal je dus nog belasting over moeten betalen. Een keer per jaar zal je dit aan de Belastingdienst af moeten staan. Zaak is dus om iedere maand keurig geld opzij te zetten. Het geld dat je op je rekening krijgt is namelijk niet wat je verdiend hebt. De boekhouder zal ervoor zorgen dat het duidelijk wordt hoe veel je aan belasting moet betalen. Hij zal de berekening voor je maken en de aanslag daadwerkelijk voor je indienen. 

Hoe vind je een goede boekhouder?

Een goede boekhouder vinden, dat doe je natuurlijk in je eigen netwerk. Als ondernemer ken je waarschijnlijk een hoop andere ondernemers en de kans is zeer groot dat zij een goede partij kennen. Vraag een offerte op, ga in gesprek en kies voor een partij die goed bij jouw bedrijf past, kwaliteit levert en hier een normale prijs voor vraagt.Lees hier meer over de voordelen van een auto van de zaak.