Wat zijn de voordelen van event registratie?

Wanneer je een live of hybride evenement organiseert, dan is registratie en ontvangst van groot belang. Je wilt er de voordelen uit halen en in dit artikel kan je leren om welke voordelen het gaat. Met een event registratie systeem zorg je dat deelnemers zich inschrijven als ze op de locatie aankomen. Daardoor kan je allerlei dingen beter in de hand houden. Je leert hier om welke voordelen het allemaal gaat. Dit maakt het aantrekkelijk om ermee te werken.

1. Maak de wachtrijen korter

Het eerste wat je kan doen met dit systeem is de wachtrijen verkorten. Je kan bijvoorbeeld verschillende scanpunten kiezen. Daar kan dan een persoonlijke QR-code worden gescand. Daardoor zijn bezoekers sneller binnen en hebben ze ook nog hun persoonlijke badge. Het maakt het voor deelnemers ook gemakkelijker om hun eigen naam in het systeem terug te vinden. Je bent slechts enkele seconden kwijt. Dit maakt het veel gemakkelijker werken.

2. Een goed overzicht

Een ander voordeel is dat je als organisator een beter overzicht van de zaken hebt. Wanneer iedereen die deelneemt bij een scanpunt, dan heb je altijd overzicht over wie er nu eigenlijk wel en niet binnen zijn. Ook kan je gemakkelijker zoeken tussen de inschrijvingen, mocht dat nodig zijn.

3. Ter plekke aanmelden is gemakkelijker

Wanneer je jouw event gaat registreren, dan is het gemakkelijker mogelijk om registraties toe te voegen of te wijzigen. De scanpunten zijn gewoon hiervoor in te richten. Dat kan bijvoorbeeld door de servicebalie hiervoor in te richten met het systeem. Hier kan je het nodige gemakkelijker mee maken voor de medewerkers.

4. Meer informatie te verwerken

Met het registratiesysteem kan je veel meer gegevens verwerken. Zo kan je dus ook verder gaan dan alleen de naam, organisatie en functie van de deelnemers. Op de badge kan je nu allerlei informatie kwijt. Van een persoonlijk programma, tot een QR-code tot allerlei relevante weetjes. Op die manier wordt het voor de deelnemers ook een stuk gemakkelijker om te netwerken. Zo biedt je de gebruikers van het systeem een voordeel.

5. Meer duurzaamheid

Het registratiesysteem zorgt voor minder papierwerk en afval. In plaats daarvan kan je heel gericht alles verwerken. Eerst doe je dit digitaal en vervolgens op de badge. Dat betekent dus bijvoorbeeld alleen al een flinke besparing op de badges van de no-shows. Die hoef je niet meer uit te printen om ze alleen  maar weg te gooien.