Wie weet schuilt er een verborgen held in jou?

Op de vraag ‘schuilt er een verborgen held in jou?‘ kan ik nu eindelijk een antwoord op geven en dat is JA! Voor een tijd terug ben ik aan een bhv cursus begonnen en deze werd door G4S veiligheidstrainingen gegeven. Voordat ik aan mijn eerste les begon was ik best wel zenuwachtig, ik was bang dat ik hier niet geschikt voor was.  Gelukkig waren er hier meerdere cursisten die het allemaal een beetje griezelig vonden om een slachtoffer te helpen. Achteraf is het erger om helemaal niet te helpen dan dat je een poging doet om te helpen. Maar dat leer je allemaal bij de cursus en maar goed ook.  schuilt er een verborgen held in jou?

Een geluk bij een ongeluk

Inmiddels heb ik mijn bhv diploma op zak en heb ik mijn eerste reddingspoging al achter de rug. Nog geen week nadat ik mijn diploma had gehaald zag ik voor mij een ernstig ongeluk gebeuren. Een fietser werd geschept door een auto en voordat ik er erg in had zag ik deze persoon door de lucht vliegen. Meteen mijn auto gestopt en naar het slachtoffer gerend. Gelukkig leek het allemaal wel mee te vallen, maar ik heb toch de eerste hulp kunnen verlenen. De fietser had namelijk zijn benen gebroken en deze lagen op een vervelende manier. Mensen die ook aankwamen rennen wilde deze persoon goed leggen, maar dat is het eerste wat je leert bij de BHV cursus, laten liggen. Alleen in uiterste gevaarlijke situaties verplaatsen. Door dit voorval kan ik dus ja zeggen op de vraag: schuilt er een verborgen held in jou? schuilt er een verborgen held in jou?