Zo kun je een webwinkel zonder voorraad starten

webwinkel zonder voorraad

Droom je ervan om een eigen webwinkel te beginnen, maar heb je geen ruimte of budget voor een grote voorraad? Dan kun je eenvoudig met deze tips een webwinkel beginnen zonder voorraad. Kies bijvoorbeeld door dropshipping. Hiermee zet jij jouw webshop op en bedenk je wat je wilt gaan verkopen. Je gaat vervolgens adverteren, zodat mensen weten dat ze bij jou moeten zijn om het product aan te schaffen. Jij krijgt een bestelling binnen en stuurt deze door naar de leverancier. De leverancier stuurt dit product vervolgens door naar de koper. Zo kun jij producten verkopen in jouw webshop zonder voorraad. Hierbij is het belangrijk dat je goede afspraken maakt met de leverancier, zodat alles op rolletjes verloopt.

Verkoop digitale producten in je webshop

Een andere manier om een webshop zonder voorraad te starten, is door het verkopen van digitale producten. Hierbij kun je denken aan digitale kunst, e-boeken, applicaties of films. Door dit digitaal aan te bieden kun je het direct versturen wanneer jij het geld hebt ontvangen. Zo hoef je niet te werken met voorraden, maar stuur jij het eenvoudig vanaf jouw computer door naar de koper. Heb jij veel kennis van een bepaald onderwerp en heb je hier een e-book over geschreven? Of bied jij een digitaal abonnement aan voor bijvoorbeeld video’s? Dan kun je dit allemaal verkopen in jouw eigen webshop zonder voorraad. 

Een affiliatie of fulfilment webshop starten

Je kunt er ook voor kiezen om een webshop te starten en de voorraad ergens anders onder te brengen, zoals bij een fulfilment webshop. Grotere bedrijven beheren hierbij jouw voorraad en zorgen ervoor dat de producten netjes worden verpakt en verstuurd. Vaak worden hier grote bedrijven voor gekozen als Bol.com of Amazon. Bij affiliatie promoot je een andere webshop. Dit kun je doen op jouw eigen webshop of blog via een link. Zo kunnen mensen via het linkje een product aanschaffen bij een andere webshop. Jij krijgt hier dan een kleine vergoeding voor. Zo hoef jij je niet druk te maken over een voorraad. Samen met de eigenaar van de webshop spreek je een bedrag af wat jij krijgt voor de verkoop van een product via jouw link.