4 tips om aan backlinks te komen

Linkbuilding draait om het verkrijgen van links naar jouw site op een andere website. Deze links noemen we ook wel backlinks. Ben je net begonnen met linkbuilding? Dan weet je mogelijk niet goed hoe je ervoor zorgt dat andere websites naar jouw site linken. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst zetten wij namelijk 4 tips op een rijtje om aan backlinks te komen.

1. Startpagina’s en bedrijvengidsen

Er zijn vandaag de dag verschillende manieren om backlinks te verkrijgen. De makkelijkste manier is door een link naar jouw website op startpagina’s en in online bedrijvengidsen te plaatsen. Het is niet bepaald lastig om zo’n site te vinden, want hier zijn er tegenwoordig bijzonder veel van. Grote voordeel van een plaatsing op dergelijke websites is dat er geen kosten aan verbonden zijn. Hierdoor hoeft linkbuilding jou geen geld te kosten. Links op startpagina’s en in bedrijvengidsen hebben helaas ook een nadeel: ze zijn niet bijzonder waardevol.

2. Verzoek tot linkruil

Ben je op zoek naar een link met meer waarde? Dan raden wij je aan om je tot een autoriteit te richten. Dit kan bijvoorbeeld een nieuwssite zijn, maar ook een brancheorganisatie. Als je jouw link op hun website wilt plaatsen, kun je ze simpelweg een verzoek tot linkruil sturen. Happen ze toe? Dan plaatsen zij een link naar jouw site op hun website. In ruil hiervoor doe jij het tegenovergestelde. Helaas staan veel autoriteiten niet open voor linkruil. Hierdoor kan het lastig zijn om een link naar jouw site op zo’n website te plaatsen.

3. Gastbloggen

Waar veel autoriteiten niet openstaan voor linkruil, bieden zij soms wel de mogelijkheid aan om een gastblog te schrijven. Dit is een uitgelezen mogelijkheid om een link jaar jouw website op de site van een autoriteit te krijgen. In een blog kun je namelijk één of meerdere linkjes naar jouw website verwerken. Vaak moet zo’n tekst wel aan verschillende eisen voldoen. Zo mag hij bijvoorbeeld niet te commercieel geschreven zijn. Is dit wel het geval? Dan wordt de tekst mogelijk niet geplaatst. Zorg er daarom voor dat je op de hoogte bent van de eisen waaraan een gastblog moet voldoen voordat je begint met schrijven.

4. Nieuws- en persberichten

Een link op een nieuwssite wordt door een zoekmachine als waardevol gezien. Helaas is het niet makkelijk om jouw link op zo’n site te krijgen. Toch is het niet onmogelijk. Je kunt bijvoorbeeld een onderzoek doen. De belangrijkste resultaten hiervan verwerk je vervolgens in een persbericht, waarin je linkt naar jouw website. Als een nieuwssite het bericht overneemt, spreken we van een kwalitatieve link. Weet je niet hoe je dit aan moet pakken? Schakel dan een linkbuilding bureau in. Zij helpen jou om kwalitatieve links om bekende en grote websites te plaatsen.