Zes redenen waarom WordPress toonaangevend blijft in 2022

WordPress en Drupal staan pal tegenover elkaar. Het zijn namelijk de twee meest gebruikte contentmanagementsystemen. Daarbij lijken ze ook nog eens veel op elkaar. Maar waarom zou WordPress de voorkeur mogen krijgen ten opzichte van Drupal? Wij leggen het je uit in dit artikel. 

Waarom WordPress?

WordPress is een populair en gebruiksvriendelijk CMS (Content Management Systeem). Het is betrouwbaar, biedt veel mogelijkheden en is toegankelijk voor iedereen. Veel bedrijven kiezen ervoor om WordPress te gebruiken ten opzichte van Drupal. Drupal voor gemeenten, hoger onderwijs en stichtingen is dan ook minder populair dan WordPress voor deze instanties. 

Zes redenen waarom WordPress een leidend CMS blijft in 2022. 

  1. De software is gratis en open-source. Zowel WordPress.org als WordPress.com zijn beide volledig gratis te gebruiken. 
  2. Het past zich aan zodat ieder type website gemaakt kan worden. Het is een misvatting dat je met WordPress alleen blogs kan maken. Natuurlijk kun je ook blogs maken op WordPress, maar ook zeker mooie e-commercesites.
  3. Het ondersteunt verschillende media. WordPress is niet alleen geschikt voor tekst en afbeeldingen, maar ook video, audio en documenten. Daarnaast zijn ook vele bestandstypen toegestaan op WordPress. 
  4. WordPress is gemakkelijk te leren. Dat wil zeggen dat eigenlijk iedereen een website kan bouwen of beheren op WordPress. 
  5. De website kan uitgebreid worden met thema’s en plug-ins. Zo kan je jouw website makkelijk aanpassen naar een nieuw thema als jij daar aan toe bent. Dit thema kan je natuurlijk laten aansluiten bij jouw community app
  6. SEO heeft prioriteit en staat dan ook automatisch ingebouwd in het platform. Dit zorgt ervoor dat metabeschrijvingen en titel-tags automatisch gegenereerd worden. Ook kan je de Yoast SEO plug-in gebruiken die jouw SEO naar een hoger niveau tilt.

Vergelijking met Drupal

Na het lezen van deze zes redenen ben je wellicht al helemaal overtuigd om WordPress te gebruiken. Misschien vraag je jezelf nog af welke dan het meest geschikt is voor jouw organisatie. Met beide kun je een solide website bouwen en beide hebben overeenkomende functionaliteiten. Toch zal WordPress eruit schieten als CMS vanwege de gebruiksvriendelijkheid.