Schriftelijke taaltraining Nederlands gevolgd

logo_website_taaltrainingen

amsterdam grachtBij mij op het werk worden de hele dag door verschillende blog artikelen geschreven. Het is daarom belangrijk dat iedereen de Nederlandse taal schriftelijk goed beheerst. Mij viel het de laatste tijd op dat er best wel veel spreektaal werd gebruikt in de blogs. Op een gegeven moment betrapte ik mijzelf op de fouten die ik aan het maken was. Het leek mij daarom een goed idee om een taaltraining Nederlands te volgen

Voorstel

Aan mijn werkgever had ik voorgesteld om het hele team een taaltraining Nederlands te laten volgen. Op deze manier kon iedereen zijn of haar vragen stellen aan iemand die daar duidelijk antwoord op wist te geven. Het leek mijn werkgever wel een goed idee, omdat je hiermee de kwaliteit van de verschillende blogs verhoogd.

vertaalbureau-boot-logo-grijs2Het was heel toevallig dat ik daar mee kwam, omdat mijn werkgever hier al een keer eerder over na had gedacht. Hij had zelfs al een bedrijf die de taaltrainingen kon verzorgen. Na mijn voorstel heeft hij ervoor gekozen om het ook echt te gaan doen. Mijn werkgever had ons de opdracht gegeven om elkaars werk na te kijken en daar een lijstje van te maken. Op deze manier konden wij laten zien waar nog aan gewerkt moest worden.

Iedereen in het team vond het wel een goed idee en daarom werd die week daarop de eerste training gepland. De onderwerpen die werden behandeld waren heel erg interessant en iedereen deed goed mee. Er komen nog een aantal trainingen aan, maar wij merken nu al verschil!