4 dingen die je leert tijdens een BHV cursus?

Bedrijfshulpverlening trainingen

Je hebt vast weleens gehoord dat iemand betrokken is geraakt bij een brand, ontruiming of andere noodsituatie. BHV-cursussen zijn bedoeld om mensen op te leiden in hoe ze op de juiste manier kunnen reageren op deze situaties. Van groot belang dus! Ben je nieuwsgierig naar wat je kunt leren tijdens een BHV cursus? Dit artikel schetst vier van de belangrijkste dingen die je hier kunt leren. Blijf lezen om meer te weten te komen!

#1 Eerste hulp

Eerste hulp verlenen? Dat kan soms van levensbelang zijn! Bedrijfshulpverlening trainingen met BHV leert je hoe je met veel voorkomende verwondingen en medische noodgevallen moet omgaan. De cursus behandelt een breed scala aan onderwerpen, waaronder hoe je een noodsituatie moet beoordelen en hoe je bloedingen moet stelpen. Bovendien leer je hoe je elementaire EHBO-spullen, zoals verbanden en spalken kunt gebruiken. Hiermee zul je in staat zijn om binnen no-time in elke situatie effectieve zorg te verlenen.

Bedrijfshulpverlening trainingen

#2 Evacuatieprocedures

Better safe than sorry! In geval van brand of een andere noodsituatie is het belangrijk te weten hoe je een gebouw veilig kunt ontruimen. Hierbij leer je over de verschillende soorten evacuatiemethoden en hoe je de beste voor jouw situatie kunt kiezen. Je leert ook over het belang van een evacuatieplan en hoe je er een maakt dat op je specifieke behoeften is afgestemd. Door een cursus evacuatie van gebouwen te volgen, kun je ervoor zorgen dat jij, je werknemers of dierbaren voorbereid zijn in geval van nood.

#3 Reanimatie

Leren reanimeren is belangrijk voor mensen van alle leeftijden! Het kan je helpen het leven te redden van een geliefde, een vriend of zelfs van een vreemde. Als iemand een hartstilstand krijgt, stopt zijn hart met kloppen en stopt hij met ademen. Reanimatie kan helpen hun hart weer op gang te brengen en ze weer te laten ademen. Het is een eenvoudige procedure die iedereen kan leren, en die een enorm verschil kan maken in een noodsituatie. Bij een BHV cursus leer je hiermee om te gaan.

#4 Brand bestrijden

Last but not least: een BHV cursus is een goede manier om te leren hoe je brand moet bestrijden. Zo leer je vaak alle beginselen van brandbestrijding, van het gebruik van een brandblusser tot reanimatie. En dat niet alleen, vaak leer je ook meer over de gevorderde onderwerpen zoals ladder veiligheid en slang gebruik. Een aantal belangrijke aspecten dus.