Geld lenen: De stappen naar het geld

Heb jij de mogelijkheden tot geld lenen al bekeken? Er zijn vandaag de dag verschillende opties voor jou beschikbaar om te genieten van extra financiële ruimte. Zo kun je bijvoorbeeld gaan denken aan de verschillende kredietvormen, maar ook alle kredietverstrekkers die op jouw pad komen. Je kunt namelijk bij meerdere bedrijven terecht. Zo staat De Nederlandse Kredietmaatschappij bijvoorbeeld voor jou klaar om een lening te verstrekken. Alleen moeten er wel een aantal stappen doorlopen worden voordat je het geld in ontvangst kunt gaan nemen. Onderstaande informatie leidt jou door de stappen heen. 

Geld lenen door de mogelijkheden te bekijken 

Geld lenen begint door te bepalen welke lening het beste bij jouw situatie gaat passen. Zo kan het zijn dat je in korte tijd een klein bedrag nodig hebt, waardoor je bij de flitsleningen gaat kijken. Voor de grotere bedragen heb je de keuze uit een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Een persoonlijke lening stelt het geld direct in zijn geheel beschikbaar, terwijl je een doorlopend krediet op kunt nemen wanneer jij een bepaald bedrag nodig hebt. Je moet hiervoor gaan kijken naar de situatie en het doel van de lening. Pas dan kun je gaan aanvragen. 

De gevraagde gegevens invullen voor de aanvraag 

Een kredietmaatschappij wil veel informatie over jou krijgen. Voor het geld lenen moet je daarom een formulier invullen. Hierbij gaat het om jouw persoonsgegevens, jouw maandelijkse inkomen en het dienstverband en de vaste lasten die je hebt. Ook geef je aan welk bedrag je wilt gaan lenen bij de kredietverstrekker. Op basis van jouw ingevulde gegevens wordt gekeken of je de aangevraagde lening kunt krijgen en de maandelijkse afbetaling kunt opvangen. Indien dit niet het geval is, kan er een tegenvoorstel gegeven worden of wordt jouw lening in zijn geheel afgewezen. 

De gevraagde documenten aanleveren 

Geld lenen gebeurt niet alleen op basis van deze informatie. Er worden namelijk ook een aantal documenten gevraagd. Deze documenten kunnen onder andere bestaan uit jouw bankafschriften en loonstroken. Het is belangrijk dat je deze alvast bij de hand hebt, zodat je ze direct door kunt sturen. Zo kun je het proces voor jouw lening aanzienlijk gaan versnellen en krijg je het geld ook eerder uitgekeerd. Ook moet je nog een contract ondertekenen, waarin jouw rechten en plichten op een rij worden gezet. Dit document kan daardoor ook als leidraad beschouwd worden bij de afbetaling. 

De risico’s kunnen dragen 

Geld lenen is nooit gratis. Zorg er daarom voor dat je ook naar de rentes gaat kijken. Deze rente is de maandelijkse vergoeding aan de kredietmaatschappij die je bovenop het geleende geld gaat betalen. De hoogte van de rente staat ook altijd aangegeven bij de aanmelding. Ook deze lasten moet je maandelijks kunnen dragen, zodat de financiële problemen zich niet blijven opstapelen. Door alle voor- en nadelen voor jezelf te bekijken kun je de juiste beslissingen gaan maken en de financiële ruimte krijgen door een lening die bij jou en jouw situatie gaat passen.