Bitcoin en Bitvavo

De kans is groot dat je weleens van Bitcoin hebt gehoord. Het begrip wordt steeds bekender, maar wat is het nu eigenlijk? Om deze vraag te beantwoorden moeten we tien jaar terug in de tijd. Het is 2008 en de financiële crisis raakt in een stroomversnelling. De Amerikaanse bank Lehman Brothers gaat failliet. Een onbekend persoon publiceert onder de naam ‘Satoshi Nakamoto’ zijn een document over zijn uitvinding: de Bitcoin.

De Bitcoin is een decentraal netwerk om onderling betalingen te kunnen doen, zonder dat daar een derde partij aan te pas komt. Het is een digitale munteenheid, net zoals je nu ook euro’s of dollars gebruikt. Je kunt Bitcoin kopen of verkopen, uitgeven bij verschillende winkels en accepteren als betaalmiddel.

Handelaar Bitvavo

Bij Bitvavo kun je makkelijk cryptocurrency kopen en verkopen via https://bitvavo.com/?locale=nl . De site is gebruiksvriendelijk gemaakt, zonder al teveel technische ingewikkeldheden. Ook is er geen minimumbedrag vereist, zodat iedereen meteen aan de slag kan.

De coins die je kunt kopen zijn Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Ripple, Monero en Dash. Je hebt geen externe wallet nodig, wat ideaal is voor beginners om even de kat uit de boom te kijken. Uiteindelijk is het echter wel aan te raden om te gaan voor een eigen wallet.