Met een minilening even uit de zorgen

Als je even wat extra geld nodig hebt en je volgende loonstorting nog even duurt kan je een minilening aanvragen. Een minilening is een kleine lening van honderd euro tot een paar duizend euro. Vaak liggen de bedragen tussen de 100 en 1500 euro. Er zijn meerdere aanbieders en er gelden meerdere voorwaarden en looptijden. Je kunt meer informatie vinden op de site www.kleinbedraglenen.nl. De AFM of de Autoriteit Financiële Markten controleert de verstrekking van minileningen of microkredieten en geeft ook meer informatie. Je kunt een minilening eenvoudig thuis, online aanvragen.

Ferratum, Findio, Kredietbank en anderen

Aanbieders bieden verschillende soorten minileningen aan. Bij de een kan je lenen zonder een BKR toets (Bureau Kredietregistratie Tiel waar debiteuren geregistreerd staan). Dit geldt voor Ferratum. Maar je moet dan wel een borgstelling regelen bij familie of vrienden. Ook verschillen de hoogten van de te lenen bedragen. Vaak ligt de minilening tussen de 100 en 1500 maar (veel) meer is ook mogelijk. En de looptijden van de leningen zijn ook verschillend. Ze hangen af van de hoogte van het leenbedrag. Op de website www.kleinbedraglenen.nl zie je meer informatie over aanbieders, voorwaarden en mogelijkheden. Behalve de commerciële verstrekkers kan je ook een aanvraag doen bij de gemeentelijke kredietbank, bijvoorbeeld.

Toch een vakantie boeken

Vaak komen extra kosten onverwachts. Regelmatig komt het voor dat je op dat moment niet voldoende geld gereserveerd hebt om ze op te vangen. De wasmachine gaat stuk. Jouw fiets is gestolen. De kinderen willen graag leren schaatsen, op nieuwe schaatsen. Je wilt jouw vakantie of vliegtickets boeken in het laagseizoen. De TV doet het niet meer, halverwege de winterspelen. De koelkast is kapot gegaan. Dan heb je meteen 200 euro of meer nodig zonder al te veel gedoe. Gelukkig bestaat er dan de minilening die je snel kan aanvragen. Als er echt haast is kan je zelfs een minilening aanvragen binnen 24 uur. En je zit niet te lang met een extra schuld want zo’n minilening los je binnen een paar weken weer af. Dat is ook de bedoeling, want als je te laat aflost ga je veel meer rente betalen. Dat wil je voorkomen.